Már igényelhető a kamattámogatott lakáshitel

Már igényelhető a kamattámogatott lakáshitel

A hitelezési piac fellendülésére lehet számítani az új, már életbelépő kamattámogatott lakáshitelektől. Új építésű lakásokra tíz, használtra hat millió forintos hitelt vehetnek fel a lakásvásárlók.

Életbe lépett „az otthonteremtési kamattámogatásról szóló kormányrendeletnek az új lakás vásárlására, építésére és a használt lakás vásárlására, korszerűsítésre vonatkozó részét a kormány” – írja a Magyar Hírlap. Új lakás esetén a támogatás mértéke az első évben hatvan vagy hetven százalék. Míg előbbit két gyermekes családok, addig utóbbit a három, vagy annál több gyermekkel rendelkező családok kapják. Az ötödik évig ez a támogatás minden évben öt százalékkal csökken (utána megszűnik).

„További három hitel esetében - a késedelmes jelzáloghitellel vagy felmondott kölcsönnel terhelt lakóingatlan vásárlásához, a hátralékos adós által kisebb lakás vásárlásához, illetve a lakóingatlan fedezetű késedelmes deviza- jelzáloghitel kiváltására szolgáló hitelekhez - csak akkor köthető támogatás, ha arra az Európai Bizottság is áldását adja.”

Forrás: Magyar Hírlap