Kamattámogatott lakáshitelek

Kamattámogatott lakáshitelek

Az FHB, a K&H és az OTP Banknál érhetőek el a kamattámogatott, akár „szocpollal” kombinált lakáshitelek, azonban jelentős különbségek vannak a THM-ben.

A kamattámogatás mértéke a hitelcéltól és az újlakás vásárlása, építése esetén pedig a gyermekszámtól is függ. A kamat a támogatások nélkül meglehetősen magas, épphogy nem a normál piaci kamatokat érintené.

Segítség a bankválasztásban

Az FHB és a K&H Bank a megengedett maximális kamat alatt nyújtja a kamattámogatott hitelét, öt éves kamatperiódus mellett. Ellentétben az OTP kihasználja a jogszabály által nyújtott maximális kamatplafont, amit egy éves kamatperiódussal kínál. Bonyolult számítások után a THM a következőképpen alakult a három banknál: K&H Bank: 8,72 %, OTP Bank: 9,07%, FHB Bank:7,52 %.
 

Fontos még figyelembe vennünk a banki és bankon kívüli költségeket és hogy hol, mekkora kedvezményeket kaphatunk ezekből a díjakból. Az OTP Banknál találhatunk egyedül úgynevezett 2%-os rendelkezésre tartási jutalékot évente. Türelmi időt pedig  FHB és OTP Banknál kaphatunk, amivel a hitel visszafizetésének első időszakában a lehető legalacsonyabb törlesztő részletet kell csak fizetnünk.

Egyéb lehetőségeink

Az OTP és FHB Banknál igényelhetjük a hiteleket lakástakarékpénztári megtakarítással együtt, emellett a szocpolt lehetőségét is nyújtják számunkra. Egyszóval egy helyen hozzájuthatunk mindhárom állami támogatáshoz.